Μεγάλα Κόκκινα κρασιά

ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ

Η εκδήλωση

Τα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» (ΜΚΚ) είναι μια εκδήλωση γευστικής δοκιμής οίνων υψηλού επιπέδου, αποκλειστικά ερυθρών, ελληνικών και ξένων.

Συνδιοργανώνεται από το 2014 από την εταιρεία Vinetum, που μεταξύ άλλων  διοργανώνει την έκθεση Οινόραμα, και την ιστοσελίδα ευζωίας και υλικού πολιτισμού FNL Guide.

Στα ΜΚΚ προσκαλούνται κατ’ επιλογή των διοργανωτών ελληνικά οινοποιεία γνωστά για τη σταθερή στο χρόνο ποιότητα των ερυθρών κρασιών τους, για να παρουσιάσουν το καλύτερο κόκκινο κρασί τους από την τρέχουσα στην αγορά εσοδεία. Μαζί παρουσιάζουν συνήθως το ίδιο κρασί από παλαιότερη εσοδεία, ως απόδειξη δυνατότητας βελτιούμενης παλαίωσής του, που είναι άλλωστε ένα από τα βασικά κριτήρια ποιότητας των κορυφαίων ερυθρών κρασιών.

Παρουσιάζουν επίσης και φιάλες άλλων παλαιωμένων, ακόμα και πειραματικών οίνων τους, κατευθείαν από τα κελάρια τους.

Ανακαλύψτε...

To καλύτερο κόκκινο κρασί κορυφαίων ελληνικών οινοποιείων στην τρέχουσα εσοδεία της αγοράς.
Φιάλες παλαιωμένων, ακόμα και πειραματικών οίνων κατευθείαν από τα κελάρια τους.
Σπουδαία κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα.

ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ Ή ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Στα ΜΚΚ συμμετέχουν, επίσης, σπουδαία κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα από οινοποιεία που εκπροσωπούνται μέσω των εν Ελλάδι εισαγωγέων τους. Τα κρασιά αυτά ανήκουν στην ελίτ του οινικού στερεώματος και συχνά αποτελούν εμβληματικές ή ιστορικές ετικέτες της παγκόσμιας οινικής κληρονομιάς, με ανάλογες, φυσικά, τιμές.

Φέτος, τιμώμενη οινοπαραγωγική περιοχή της εκδήλωσης είναι ο Βόρειος Ροδανός (Γαλλία) και επίτιμος καλεσμένος ο Γιώργος Λελεκτσόγλου, ο οποίος δραστηριοποιείται στην εν λόγω περιοχή για δεκαετίες ως καβίστας, έμπορος κρασιών και οινοποιός, με όχημα την εταιρεία Compagnie de l'Hermitage.

Τα κρασιά που θα παρουσιάσει στα φετινά ΜΚΚ δεν είναι απλώς αντιπροσωπευτικά του Βόρειου Ροδανού, κάποια από αυτά θεωρούνται πραγματικά θρυλικά.

Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά
Μεγάλα κόκκινα κρασιά logo
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
24 Νοεμβρίου 2019
Κυριακή: 13:00-20:00
Fnl Guide
FNL Guide
210 677 3845
www.fnl-guide.com
Vinetum
Vinetum
210 766 0560
info@vinetum.gr
Wine in Moderation Responsibility Alliance