Μεγάλα Κόκκινα κρασιά

ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ

Η εκδήλωση

Τα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» (ΜΚΚ) είναι μια εκδήλωση γευστικής δοκιμής οίνων κορυφαίας ποιότητας, αποκλειστικά ερυθρών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διοργανώνεται από το 2014 από τη Vinetum, που μεταξύ άλλων οργανώνει την έκθεση Οινόραμα.

Στα ΜΚΚ προσκαλούνται κατ’ επιλογή των διοργανωτών ελληνικά οινοποιεία, γνωστά για τη σταθερή στο χρόνο ποιότητα των ερυθρών τους κρασιών, για να παρουσιάσουν το καλύτερο κόκκινο κρασί τους, τρέχουσας εσοδείας, διαθέσιμο δηλαδή στην αγορά. Μαζί, καλούνται να παρουσιάσουν το ίδιο κρασί από παλαιότερες εσοδείες, ως απόδειξη δυνατότητας βελτιούμενης παλαίωσής του, που είναι άλλωστε ένα από τα βασικά κριτήρια ποιότητας των κορυφαίων ερυθρών κρασιών. Έτσι, κάθε φίλος του κρασιού μπορεί να αντιληφθεί τις δυνατότητες παλαίωσης των καλύτερων και πιο γνωστών κόκκινων ελληνικών κρασιών και να αρχίσει να τα συλλέγει προς κατανάλωση στο… απώτερο μέλλον!

Οι Έλληνες οινοποιοί που συμμετέχουν στα ΜΚΚ, εκμεταλλεύονται την ευκαιρία αυτή για να παρουσιάσουν στο οινόφιλο κοινό και φιάλες άλλων παλαιωμένων, ακόμα και πειραματικών οίνων τους, κατευθείαν από τα κελάρια τους ή, ακόμα, κρασιά που δεν έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά, κάνοντας εδώ την πρώτη επίσημη παρουσίασή τους.

Στο πλαίσιο των ΜΚΚ, θα λειτουργήσει και µπιστρό µε γαλλική κουζίνα υπό την επίβλεψη του σεφ Μιλτιάδη Κιούκα, αφιερωµένο στα κρασιά Beaujolais Nouveaux που µόλις θα έχουν έρθει στην Ελλάδα.

Το εστιατόριο θα συνεχίσει να λειτουργεί και µετά το πέρας της έκθεσης, φιλοξενώντας γιορτή Μποζολέ Νουβό (Fête du Beaujolais Nouveau) µε ζωντανή µουσική από τους Manouchedrome.

Με αφορμή την έκθεση «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» ο χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης Fnl-guide, διοργανώνει ένα μεγαλοπρεπές δείπνο στο Ξενοδοχείο King George τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες για το δείπνο εδώ.

Μεγάλα Κόκκινα κρασιά

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επίσης, στην φετινή εκδήλωση, στην Αίθουσα Βακχικών Υπερβάσεων, θα διεξαχθούν δύο παράλληλες εκδηλώσεις:

1)    Η Τοσκάνη με το βλέμμα του Γιάννη!

Ο Γιάννης Καϋμενάκης, sommelier-patron τού εστιατορίου Paleo, ίσως του πλέον οινοκεντρικού εστιατορίου Πειραιώς και Αθηνών, θα μοιραστεί στα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2023 τις εμπειρίες του από την Τοσκάνη.

Έχοντας πατήσει με δέος τα ιερά για το αμπέλι και το κρασί χώματα της Τοσκάνης, της τιμώμενης περιοχής της φετινής εκδήλωσης, ο Γιάννης Καϋμενάκης δεν έχει οσμισθεί και γευθεί μόνο τα κρασιά και τη γαστρονομία της. Έχει βιώσει συνολικά τη μαγεία που μορφώνει η ομορφιά του μοναδικού τοσκανέζικου τοπίου, η ιστορία της περιοχής και, βέβαια, οι άνθρωποι και η κουλτούρα τους.

Μέσα σε λίγη ώρα θα μεταλαμπαδεύσει τη βιωματική αυτή εμπειρία σε όσους τον ακούσουν να διηγείται και να συνομιλεί με το δημοσιογράφο οίνου Αργύρη Καλλιανιώτη. Οι εν λόγω παρευρισκόμενοι θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα αγαπημένο Brunello di Montalcino του Γιάννη Καϋμενάκη, εσοδείας 2018, που παράγει η οικογένεια Baricci, και ο οινοχόος παρουσιάζει ως τυπικό δείγμα τοσκανέζικου κρασιού.

Ώρα: 14:00 – 15:00
Δωρεάν είσοδος
Διαθεσιμότητα: Έως 30 άτομα με σειρά προτεραιότητας.

2)    Ειδική γευστική οίνων εισαγωγής από την αγορά οίνων του Μπορντό
Η εταιρεία ΑΙΟΛΟΣ προσκαλεί τους συλλέκτες οίνων σε μία ειδική γευστική δοκιμή 11 συλλεκτικών κρασιών (+ μία έκπληξη) του διεθνή αμπελώνα που διατίθενται σε περιορισμένες ποσότητες μέσω της «Place de Bordeaux», δηλαδή της οινεμπορίας του Μπορντό. Υπάρχουν θέσεις για 20 άτομα που θα πρέπει να επιλέξουν χρονοθυρίδα 30’ μεταξύ  16:00-19:00. Το κόστος συμμετοχής είναι 69€, πληρωτέο με τα κουπόνια της έκθεσης και αφαιρείται σε περίπτωση παραγγελίας μεγαλύτερης από 400€ + ΦΠΑ.
Τα κρασιά που παρουσιάζονται είναι τα εξής (τιμές λιανικής προ ΦΠΑ):

2021 Cloudburst Chardonnay (Margaret River, Australia), €145
2022 Quintessa Illumination (Napa Valley, USA), €49,00  
2021 Bodega Caro (Mendoza, Argentina), €55,00
2021 Bibi Graetz Testamatta (Sangiovese, Tuscanny, Italy), €69,00
2021 Château de Beaucastel Hommage à J. Perrin (Châteauneuf-du-Pape, France), €312,50
2021 Orma (Bolgheri, Tuscanny, Italy), €67,00
2021 Bibi Graetz Colore (Sangiovese, Tuscanny, Italy), €179,00
2020 Cheval des Andes (Argentine), €78,00
2020 Solaia (Tuscanny, Italy), €320,00
2019 Château d’Aussières (Corbières, France), €24,00
2020 Klein Constantia Vin de Constance (South Africa), €67,00 (500ml)

Ώρα: 16:00-19:00
Διαθεσιμότητα: 20 άτομα, µε προεγγραφή στο ‭210 988 7341.‬
Κόστος συμμετοχής: 69€ (αφαιρούνται από ενδεχόμενη αγορά οίνων αξίας 400€).

Τα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά

Ανακαλύψτε...

To καλύτερο κόκκινο κρασί κορυφαίων ελληνικών οινοποιείων στην τρέχουσα εσοδεία της αγοράς.
Φιάλες παλαιωμένων, ακόμα και πειραματικών οίνων κατευθείαν από τα κελάρια των οινοποιείων.
Σπουδαία κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα.

ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ Ή ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Στα ΜΚΚ συμμετέχουν, επίσης, σπουδαία κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα από οινοποιεία που εκπροσωπούνται μέσω των εν Ελλάδι εισαγωγέων τους.

Τα κρασιά αυτά ανήκουν στην ελίτ του οινικού στερεώματος και συχνά αποτελούν εμβληματικές ή ιστορικές ετικέτες της παγκόσμιας οινικής κληρονομιάς, με ανάλογες, φυσικά, τιμές.

Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά
Μεγάλα κόκκινα κρασιά logo
Πύργος Πετρέζα
Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023
11:00 – 20:00
Vinetum
Vinetum
210 766 0560
info@vinetum.gr
Wine in Moderation Responsibility Alliance