Μεγάλα Κόκκινα κρασιά

ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ

Η εκδήλωση

Τα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» (ΜΚΚ) είναι μια εκδήλωση γευστικής δοκιμής οίνων κορυφαίας ποιότητας, αποκλειστικά ερυθρών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συνδιοργανώνεται από το 2014 από τη Vinetum, που μεταξύ άλλων οργανώνει την έκθεση Οινόραμα και την ιστοσελίδα ευζωίας και υλικού πολιτισμού FnL Guide.

Στα ΜΚΚ προσκαλούνται κατ’ επιλογή των διοργανωτών ελληνικά οινοποιεία, γνωστά για τη σταθερή στο χρόνο ποιότητα των ερυθρών τους κρασιών, για να παρουσιάσουν το καλύτερο κόκκινο κρασί τους, τρέχουσας εσοδείας, διαθέσιμο δηλαδή στην αγορά. Μαζί, καλούνται να παρουσιάσουν το ίδιο κρασί από παλαιότερες εσοδείες, ως απόδειξη δυνατότητας βελτιούμενης παλαίωσής του, που είναι άλλωστε ένα από τα βασικά κριτήρια ποιότητας των κορυφαίων ερυθρών κρασιών. Έτσι, κάθε φίλος του κρασιού μπορεί να αντιληφθεί τις δυνατότητες παλαίωσης των καλύτερων και πιο γνωστών κόκκινων ελληνικών κρασιών και να αρχίσει να τα συλλέγει προς κατανάλωση στο… απώτερο μέλλον!

Οι Έλληνες οινοποιοί που συμμετέχουν στα ΜΚΚ, εκμεταλλεύονται την ευκαιρία αυτή για να παρουσιάσουν στο οινόφιλο κοινό και φιάλες άλλων παλαιωμένων, ακόμα και πειραματικών οίνων τους, κατευθείαν από τα κελάρια τους ή, ακόμα, κρασιά που δεν έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά, κάνοντας εδώ την πρώτη επίσημη παρουσίασή τους.

Ανακαλύψτε...

To καλύτερο κόκκινο κρασί κορυφαίων ελληνικών οινοποιείων στην τρέχουσα εσοδεία της αγοράς.
Φιάλες παλαιωμένων, ακόμα και πειραματικών οίνων κατευθείαν από τα κελάρια των οινοποιείων.
Σπουδαία κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα.

ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ Ή ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Στα ΜΚΚ συμμετέχουν, επίσης, σπουδαία κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα από οινοποιεία που εκπροσωπούνται μέσω των εν Ελλάδι εισαγωγέων τους.

Τα κρασιά αυτά ανήκουν στην ελίτ του οινικού στερεώματος και συχνά αποτελούν εμβληματικές ή ιστορικές ετικέτες της παγκόσμιας οινικής κληρονομιάς, με ανάλογες, φυσικά, τιμές.

Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά
Μεγάλα κόκκινα κρασιά logo
Πύργος Πετρέζα
Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022
11:00 – 20:00
 
Vinetum
Vinetum
210 766 0560
info@vinetum.gr
Wine in Moderation Responsibility Alliance